Диетологът Майкъл Мозли предупреди за опасностите от нискомаслените млечни продукти и призова

...
Диетологът Майкъл Мозли предупреди за опасностите от нискомаслените млечни продукти и призова
Коментари Харесай

Диетолог призова да се откажете от нискомаслените млечни продукти

Диетологът Майкъл Мозли предупреди за заплахите от нискомаслените млечни артикули и прикани хората да спрат да ги употребяват. Думите на експерта са представени от Daily Mirror.

Мозли уточни, че доста хора неправилно имат вяра, че храните с ниско наличие на мазнини са по-здравословни и с по-малко калории. Всъщност, изясни диетологът, при обработката те губят съвсем всичките си потребни свойства за организма и по никакъв метод не оказват помощ за отслабването.

За тези, които се грижат за здравето и фигурата си, Мозли предлага да купуват млечни артикули с постоянно наличие на мазнини. „ Те съдържат повече есенциални мастни киселини като омега-3, огромни количества протеини, витамин В12 и йод. Известно е, че тези субстанции забавят когнитивния спад, понижават тревогата, депресията и усъвършенстват метаболизма “, споделя диетологът.

Мозли прибавя, че за битка с наднорменото тегло е по-ефективно да се откажете от мазното и пържено месо, в сравнение с от пълномасленото мляко. Той уточни, че постните меса, като риба и пиле също добре засищат глада, само че са доста по-полезни за здравето и фигурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР